Før kampen: Kongsvinger – Lillehammer IK

Lillehammer Ishockeyklubb sine a-lagsspillere har lagt seieren over Stavanger bak seg og ser fremover til neste oppgjør i GetLigaen. Torsdag er da klart for ny kamp, da Lillehammer etter seg i bussen for å møte Kongsvinger Knights i Kongshallen. Her får du litt forhåndsstoff og Stian K. Nystuen sine tanker om oppgjøret!

Kongsvinger endte sist i fjorårets GetLiga, men har forsterket laget foran årets sesong. Sesongstarten har vært varierende, men de kommer direkte fra seier over Manglerud Star, borte i Manglerudhallen. Tirsdagens oppgjør var en tett og jevn kamp hvor bortelaget fra Kongsvinger til slutt avgjorde kampen til sin fordel. Lillehammer på sin side kommer fra en meget sterk seier hjemme mot regjerende Norgesmester Stavanger Oilers.

I tirsdagens oppgjør mot Stavanger Oilers scoret Lillehammer-gutten Stian Kaltrud Nystuen to mål. Vi har tatt en prat med tomålscoreren foran torsdagens oppgjør.
Stian, 4-0 mot mot Stavanger hjemme i Kristins hall. Kan du fortelle litt om hvordan det var ute på isen under den kampen?
– Det var veldig moro å spille mot Stavanger. Jeg føler hele laget gjorde en veldig god kamp, og jeg synes vi var solide både offensivt og defensivt.
Det var god stemning på tribunen. Merket dere noe til dette under kampen?
– Vi merket selvfølgelig at det var god stemning i hallen. Det gir oss som spiller positiv energi!

Nå står Kongsvinger for tur. Må dere gjøre mye annerledes mot dem enn det dere gjorde mot Stavanger Oilers?
– Vi trenger ikke å endre så mye av spillet vårt mot Kongsvinger. Vi må bare prøve å gjøre det samme der som mot Stavanger. Vi kan ikke reise til Kongsvinger å tro at det blir en lett kamp. Da får vi oss en overraskelse. De kommer til å kjempe hardt, og det må vi gjøre også.

På lørdag kommer Vålerenga på besøk til Kristins hall. Hvorfor skal folk komme å heie på dere på lørdag?
Folk må komme til Kristins hall på lørdag fordi vi trenger støtte fra tribunen. Vi skal prøve å underholde de som kommer så godt vi kan!15826417_1354327314609127_8163940213284108039_n

Til slutt, hvordan er humøret i spillergruppa?
– Det er veldig bra, både på og utenfor isen.

Fakta:
Gullhjelm hos Kongsvinger: Trevor Fleurent.
Gullhjelm hos Lillehammer: Stephan Vigier.
Flest utvisningsminutter: Stein Tore Bakken (L.I.K.) og Daniel Trnavsky (KON).
Gjennomsnittsalder: 23,58 (L.I.K.) og 24,68 (KON).
Gjennomsnittshøyde: 181,00cm (L.I.K.) og 182,95 (KON).
Gjennomsnittsvekt: 82,71 (L.I.K.) og 84,36 (KON).
Tidligere Lillehammer-spillere på Kongsvinger Knights: #44 Håvard Steen og #88 Eirik Myhre Slåsletten.

Alle foto: Maxiprint – Arild Åssveen

Kommentarer

Kommentarer