Før kampen: Sparta Sarpsborg – Lillehammer IK

Tirsdag tar Mikael Kvarnström med sine menn sørover til Østfold for bortekamp mot Sparta Sarpsborg i Sparta Amfi. Østfoldingene er det eneste laget Lillehammer ikke har møtt så langt i årets sesong, hvilket betyr at kampen markerer slutten på GetLigaens 1. runde. Kampen sendes på TV2 Sportskanalen.

Sparta Sarpsborg kommer fra kamp mot Manglerud, hvor de på søndag tapte 5-0. Lillehammer slo på sin side Frisk Asker, hvilket medførte at Lillehammer dyttet Sparta ned fra 2. plassen på tabellen. Østfoldingene har variert noe i sine resultater i år, men har i likhet med Lillehammer slått både Storhamar og Stavanger i denne sesongen.

Mot Sparta med Stjernen som moderklubb

Mikael Kvarnström har tidligere vært hovedtrener i Sparta, og Robin Soudsky har med Stjernen som moderklubb et ekstra forhold til disse kampene. Felles for dem begge er at disse kampene trolig betyr litt ekstra. Vi har tatt en prat med Robin i forkant av tirsdagens kamp.

Jeg har alltid hatt et litt spesielt forhold til Sparta, da moderklubben min er Stjernen. Kampene mot Sparta har alltid vært tøffe, men de er desto deiligere å slå. Sparta har overasket med en solid sesongstart, og vi forbereder oss mot dem på liknende måte som mot Frisk. Sparta spiller fysisk hockey, noe som passer meg godt. De har et par gode spillere som vi må passe litt ekstra på.

 

Dere tok en overbevisende seier mot Frisk Asker på søndag. Hvordan vil du beskrive kampen?

Det var den andre kampen vår med fullt lag og vi forberedte oss godt før kampen, med videoanalyse av Frisk. Da de var serieledere ventet vi å møte tøff mostand. Vi fikk en god start med to mål ganske tidlig i kampen. Vi var aggressive i nærkampene og vant nesten alle duellene. I tillegg gikk vi mye på skøyter og var nesten alltid først på pucken. Dette beviser skuddstatistikken, som vi vant klart. Vi hadde ingen baklengs i undertall, og klarte å score to i powerplay. Oppsummert gjorde vi en solid match både offensivt og defensivt, med en god Bengtsberg i mål og et fantastisk publikum på tribunen. For min del følte jeg at denne matchen gikk bra defensivt, men også offensivt som jeg ikke helt har fått til tidligere i år. Jeg trives i backpar sammen med Fosse fordi vi samarbeider bra, og utfyller hverandre ute på banen.

 

GD ga deg full pott og 3 pucker på børsen. Kan du fortelle oss litt om hvordan du føler du har utviklet deg som ishockeyspiller i L.I.K.?

Jeg kom fra tsjekkisk elitespill på u18-nivå for fire år siden, og begynte i 2. klasse på NTG. Der hadde de et profesjonelt opplegg, med godt samarbeid med klubben. Dette førte til at jeg fikk god utvikling som ishockeyspiller. Jeg har vært a-lags stallen i to år, og etter som tiden har gått har jeg fått mer og mer tillit. Dette øker selvtilliten og lysten til å trene mer.

 

Hva blir viktig mot Sparta?

Vi må som mot Frisk Asker, være på fra start. Vi må gå på skøyter, være disiplinerte og holde oss til game planen.

 

Til sist. Før sesongen snakket mange om at laget deres i år var fremtungt. Så langt ser det ut til at dere i backkorpset har gjorde de påstandene til skamme. Fikk dere med dere det, og hvordan føles det å svare på tiltalen?

Ja, det har vi fått med oss, og det bare motiverer oss til å yte mere.

 

Kampstart er kl. 19 og kampen kan du følge direkte på TV2 Sportskanalen. 

Fakta:

Gullhjelm hos Sparta: Niklas Roest.

Gullhjelm hos L.I.K.: Stephan Vigier.

Gjennomsnittsvekt: 86,32 kg (Sparta) og 0,08271 tonn (Lillehammer).

Gjennomsnittshøyde: 183,68cm (Sparta) og 181.00cm (Lillehammer).

Gjennomsnittsalder: 23.80 (Sparta) 23,63 (Lillehammer).

Scorede mål: 23 (Sparta) 27 (Lillehammer).

Innslupne mål: 20 (Sparta) 13 (Lillehammer).

Kommentarer

Kommentarer