Før kampen: Lillehammer IK – Kongsvinger Knights

Søndag kl. 17:00 er det duket for ny kamp i Kristins Hall. Denne gangen er det Kongsvinger Knights som gjester Lillehammer IK. Hedmarkingene kommer senest fra en kamp mot Manglerud Star, hvor de kjempet til seg seieren på overtid.

Før torsdagens 2-poenger mot Manglerud Star hadde ikke laget tatt poeng siden de den 21. september slo Lillehammer IK 2-0 i Kongshallen. Poengfangsten så langt plasserer dem sist i Get-Ligaen, med 8 poeng. Det er likevel ikke tvil om at årets Kongsvinger-lag er betydelig sterkere enn fjorårets lag, og de spiller i år vesentlig jevnere med motstanderne enn i fjor.

Sportssjef Atle Svensrud bedyrer at Lillehammer IK er klare for revansje. – I kveld må gutta ta på arbeidshanskene og møte opp til en real arbeidsøkt i Kristins Hall. Vi spilte godt mot de forrige gang, men slet med å sette puckene i mål. Jeg håper og tror at gutta er klare for å slå skikkelig tilbake, sier Svensrud.

Hva er status på Emil Nyhus og Stian K. Nystuen?

– Emil er kommet hjem fra Stavanger og følges opp av oss. Han er ute på ubestemt tid, men følger et planlagt opplegg og er i lett trening, men er ikke på is. Foreløpig trenes det lett på ergometersykkel og lignende. Stian Nystuen er også ute på ubestemt tid, men det blir trolig et langvarig skadeavbrekk på han. Slik det ser ut pr. i dag skal han opereres i skulderen, forteller Svensrud videre.

Uoppfordret ønsker Svensrud å sende litt skryt av årets Lillehammer-lag. – Det er et herlig samhold i laget som det er givende å både se på utenfra og ta del i. De tar ansvar for hverandre og viser omsorg, slik de gjorde da Nyhus ble skadet i Stavanger. Da ble Ellis med han på sykehuset, mens Noer ble igjen i Stavanger og passet på lagkameraten sin, forteller sportssjefen.

Det ble buss til og fra Stavanger. Frykter du at dette vil prege laget i kveldens oppgjør?

– Nei, det er mange dager siden de kom hjem og bussturen har nok ikke svekket forberedelsene. Gutta tok buss til Stavanger, men skulle selvsagt ønsket seg at de fikk ta fly. Styret hadde imidlertid gjort et vedtak før sommeren på at det skulle kjøres buss dit og ønsker å føre en ansvarlig økonomisk politikk. Det viste spillerne forståelse for, og dvelte ikke mer ved det. Jeg har lovet dem at jeg skal jobbe for å få til fly neste gang, avslutter sportssjef og styremedlem i Lillehammer IK Elite, Atle Svensrud.

Kampstart i kveld er kl. 17:00. Kampen følges best i hallen, men kan også følges på TV2 Sumo og hos GD. Reaksjoner etter kampen får du hos GD, på nett og på papir.

Kommentarer

Kommentarer