Før kampen: Vålerenga – Lillehammer IK

Det er klart for nok en GetLiga kamp for Gudbrandsdalens hockeylag når de tirsdag kveld gjester Vålerenga i Furuset Forum. Hovedstadslaget er plassert på syvendeplass så langt, med totalt 14 poeng på 14 kamper. Lillehammer på sin side er plassert på fjerdeplass, med 30 poeng på sine første 13 kamper.

Til tross for at det på tabellen er relativt stor avstand mellom lagene viser historien at kampene mellom Lillehammer og Vålerenga som regel er tette og jevne ishockeykamper. Det var også oppgjøret i september, hvor Brendan Ellis sikret 2-1 seier til Lillehammer etter spillerforlengelse. Forrige gang Lillehammer vant borte mot Vålerenga var 29. september 2016, den gang på det som nå er et revet Jordal Amfi.

Vålerenga kommer fra tap mot Frisk Asker og Manglerud Star, mens Lillehammer har vunnet sine to siste kamper mot hhv. Stavanger Oilers og Kongsvinger. En som fikk mye spilletid mot Kongsvinger er Jonas Medby, som klokket over 21 minutter på isen forrige søndag.

– Jeg synes det er moro og kult å få spille! Det har vært et mål for meg siden jeg var liten. At jeg får tillit synes jeg er gledelig og det gir meg mer selvtillit som ishockeyspiller, sier Medby.

Hva synes du om utviklingen din denne sesongen?

– Personlig synes jeg utviklingen min har vært bra. Jeg føler at jeg takler nivået og at jeg får til ting. I tillegg har jeg fått spille mer og mer, og det tyder jo på at det går i riktig retning.

Nå venter Vålerenga på borteis. Hvordan skal dere slå dem?

– I kampen mot Vålerenga må vi gi alt fra start til slutt og rett og slett gjøre det vi er gode på.

Lillehammer IK er inne i et tett program, og spiller kamper annenhver dag denne uken. Hva gjør dere spillerne for å håndtere det best mulig?

– Nå, som det er tette kamper, må man være ekstra smart og hvile når man kan. Det er også viktig at vi har gode og effektive treninger slik at vi holder den gode flyten gjennom det tette kampprogrammet, forteller Jonas.

Vi takker Jonas for tiden hans og ønsker gutta god tur til Oslo og lykke til i kveldens kamp!

Kampen kan du følge på TV2 Sumo og på GD.no. GD gir deg reaksjoner på både papir og avis etter kampslutt.

 

Foto: Arild Åssveen – Maxiprint

Kommentarer

Kommentarer