Før kampen: Frisk Asker – Lillehammer IK

Lørdag setter Lillehammer IK seg på bussen i retning Askerhallen for å møte Frisk Asker i runde to av sesongens GetLiga. Laget på motsatt banehalvdel denne lørdagen er ingen ringere enn serielederen, og det er dermed duket for toppoppgjør mellom det som for tiden er ligaens to beste lag.

Askerlaget har innehatt posisjonen som serieleder en stund, men dette kan endre seg etter lørdagens oppgjør. Lillehammer puster nemlig Frisk Asker i nakken med kun ett poeng mindre. Det skal nevnes i denne sammenheng at Frisk Asker har spilt en kamp mer enn opplendingene.

I tillegg til at det er to de best plasserte lagene som møtes er det også duket for et møte mellom ligaens poengkonger. Garry Nunn har flest poeng for Asker-laget (og i ligaen for øvrig) med 13 mål og 13 assist, totalt 26 målpoeng. Like bak han følger en målfarlig Lillehammer-trio; Brett Cameron ligger på andreplass med totalt 24 poeng (11-13), mens David Morley (7-16) og Stephan Vigier (12-11) følger like bak, begge med 23 poeng. Denne kvartetten utgjør GetLigaens mest målfarlige spillere så langt denne sesongen.

27-årige Patrick Ulriksen har spilt over 190 GetLiga-kamper for Frisk Asker, men entrer denne gang isen i Askerhallen som Lillehammerspiller. Ulriksen forteller at de har justert treningene noe den siste tiden som følge av et meget tett kampprogram den siste uken. – Vi har hatt litt lettere isøkter enn normalt. De som ikke har så mye istid under kampene har hatt litt ekstratrening med Tony (Red.: Nenonen, assistenttrener), forteller han.

Hvilke tanker gjør du deg om oppgjøret mot Frisk Asker?

– Det blir en tøff kamp. Frisk er det beste laget i GetLigaen og er gode i Askerhallen. Det blir viktig at alle gutta på laget er med å bidrar. Alle må ha en god dag på jobb.

Hvordan har det vært å komme til Lillehammer og ikle seg den røde drakta?

– Det har vært utrolig gøy og spillergruppen har vært herlig å bli med i. Alt rundt laget er veldig bra tilrettelagt for oss spillere som kommer hit. Jeg er storfornøyd!

Hvem skal Frisk Asker passe litt ekstra på i Askerhallen?

– Jonas Medby. Hvis han får tid på blålinjen så smeller det i krysset!

Mange Lillehammerfans, både bosatt i Gudbrandsdalen og i Oslo har meldt sin ankomst til kampen. Hva betyr det for dere spillerne at det er supportere med på tribunen på bortekamper?

– Det betyr utrolig mye for oss på isen og gir oss en extra boost!

 

Vi ønsker Patrick og resten av Lillehammer IK lykke til mot Frisk Asker!

Kampstart i Askerhallen er kl. 16:00. Som vanlig kan du følge kampen på TV2 Sumo. På GD.no får du liveoppdateringer underveis og reaksjoner etter kampen.

Kommentarer

Kommentarer