Før kampen: Manglerud Star – Lillehammer IK

På Lillehammer Ishockeyklubbs 60-årsdag reiser eliteserielaget til Oslo for å møte Manglerud Star i Manglerudhallen, sør i Oslo. På sin egen bursdag jager opplendingene nok en gang serieledelsen, som Frisk Asker tok over etter å ha spilt sin fremskutte kamp mot Stavanger Oilers tirsdag denne uken. Lillehammer IK er klare for å gi seg selv serieledelsen i bursdagsgave!

Torsdagens motstander er kjent for å være et vanskelig lag å møte. Med mange unge, sultne spillere og et planmessig agressivt spill har de skapt problemer for mange lag i GetLigaen de seneste årene. Manglerud kommer senest fra kamper mot hhv. Lørenskog, Frisk Asker og Sparta Sarpsborg, hvilket endte med én seier og to tap. Målforskjellen til Manglerud Star så langt i årets seriespill er 54-61, hvilket holder til en sjetteplass på tabellen.

Lillehammer på sin side kommer fra et tett oppgjør mot Frisk Asker, som endte med sluttresultatet 7-4 og seier til Gudbrandsdalslokomotivet Lillehammer IK. Syv seiere på rad er status pr. i dag for Lillehammer, og torsdag kan den åttende seieren komme.

Vi rakk en prat med Joakim Eidsa Arnestad før torsdagens kamp.

Stor dag i dag med fødselsdag og det hele. Hva betyr Lillehammer IK for deg?

– Lillehammer betyr ganske mye for meg, for jeg trives utrolig godt her og har alltid hatt stor lyst til å oppnå noe med Lillehammer.

Skal dere feire med tabelltopp?

– Vi har planer om å vinne mot Manglerud, så da blir det jo tabelltopp. Men, vi har ikke noe fokus på tabellen nå, for det er så lenge igjen av sesongen enda. Vi har fortsatt mye å bli bedre på.

Manglerud borte, hvilke tanker gjør du deg om den kampen?

– Manglerud Star er et vanskelig lag å møte, for de jobber hardt over hele isen. Oppgjøret mot dem blir på ingen måte noen enkel kamp. Vi er nødt til å være klare fra start og gjøre jobben 100 %.

Det begynner å dra seg til i serien, og dere er helt i toppen. Går det til hodet på dere?

– Det er gøy å være med i toppen, men tror ikke det er noe problem at det skal bli høye tanker om oss selv. Vi vet at vi må være skjerpet og bli enda bedre, for det snur utrolig fort i ishockey.

Hockey Classic om drøye to uker. Ikke det verste man kan oppleve som ishockeyspiller, eller? Kribler det?

– Hockey Classic gleder jeg meg veldig til og det er ikke ofte man får oppleve å spille med en så fin ramme som det vil være rundt denne kampen. Jeg håper på fullsatt hall og at det blir kjempestemning!

Vi ønsker Joakim og resten av Lillehammer IK lykke til! Kampen kan du som vanlig følge på TV2 Sumo og hos GD.

Kommentarer

Kommentarer