Før kampen: Lillehammer IK – Sparta Sarpsborg

Det er duket for toppoppgjør i Kristins Hall søndag ettermiddag da Sparta Sarpsborg kommer på besøk til OL-byen. Østfoldingene ligger på tredjeplass på tabellen og kan frata Lillehammer IK serieledelsen med seier i kveld. Det er dermed duket for et spennende oppgjør mellom to lag som har mye å spille for i kveld, når Lillehammer kommer hjem til Kristins Hall som serieleder.

Sparta Sarpsborg kommer fra seiere mot Kongsvinger, Manglerud og Storhamar. Sist tap for Sjur Robert Nilsens mannskap kom 24. oktober, borte mot Frisk Asker.

Lillehammer på sin side har åtte seiere på rad, og har ikke tapt på over en måned. Det tapet kom rett nok med Sparta i Sparta Amfi i starten av oktober.

Emil Nyhus nærmer seg stadig comeback etter hendelsen i Stavanger, men skal se søndagens kamp fra tribunen. Vi har tatt en kort prat med Emil for å få siste nytt om hans opptrening og høre hva han tenker om Sparta-kampen.

Emil, du fikk en trøkk for noen uker siden. Hvordan er formen nå?

– Formen generelt etter skaden er vel ganske bra, men jeg sliter med litt sykdom akkurat nå så det er vel det største problemet pr. i dag.

Hvordan går opptreningen?

– Opptreningen går veldig fint! Jeg var med laget på is uten fysisk kontakt før jeg ble syk og det gikk veldig bra. Jeg  følge meg utrolig pigg!

Er det vanskelig å se på fra utsiden?

– Ja, det er ikke gøy i det hele tatt. Man har lyst til å bidra selv og være med gutta når de vinner. Det blir ikke akkurat mindre kjedelig å se på når gutta leder serien og har det ufattelig gøy sammen…

Hva tenker du om kampen mot Sparta?

– Jeg tenker at det blir en veldig morsomt kamp med mye fart, mye skudd og ikke minst et veldig fysisk spill. Begge lagene har like mye lyst til å vinne og vi har selvsagt planer om å holde oss på toppen av tabellen. Det kommer vi til å gjøre også.

Blir du klar til Hockey Classic?

– Ja, det blir jeg!

Vi ønsker Emil fortsatt god bedring og håper å se han tilbake i L.I.K.-drakta om kort tid!

Søndagens oppgjør kan du følge fra kl. 17:00 i Kristins Hall. Det er allerede forhåndssolgt mange billetter, så her gjelder det å være tidlig ute med å bestille sin billett – de beste plassene går først.

Får du ikke besøkt Kristins Hall? Du kan som vanlig følge kampen på TV2 Sumo og på GD.no. Reaksjoner og intervjuer etter kampen får du hos GD.no.

Kommentarer

Kommentarer