Pressemelding fra Lillehammer Ishockeyklubb Elite

Pressemelding fra Lillehammer Ishockeyklubb Elite:

Det har siden hjemmekampen mot Sparta Sarpsborg den 5. november vært mye fokus på hendelser både på og utenfor isen. Lillehammer Ishockeyklubb Elite har den seneste tiden tatt viktige og til dels raske steg både sportslig og organisatorisk. Med dette følger økt engasjement, men også økt medietrykk og krav fra samfunnet rundt oss. Dette må vi som klubb håndtere og er noe vi ønsker velkommen.

Lillehammer Ishockeyklubb Elites klare utgangspunkt er at Kristins Hall skal være et sted hvor alle skal føle seg velkommen og hvor alle skal trives. Vi opplever også at det er slik, og at våre arrangementer preges av et stort og positivt engasjement. For oss som klubb er det beklagelig at det har oppstått hendelser som medfører at så vel barn som voksne uttrykker at de ikke opplever den trivselen vi ønsker å legge til rette for. Det tar vi alvorlig.

Kasting av flasker ol. fra tribunen tar vi sterk avstand fra. Vi vil presisere at det er ytterst sjeldent at slikt skjer hos oss, og som klubb vil vi jobbe for at slike situasjoner aldri oppstår. Uavhengig av dette er det et brudd på Norges Ishockeyforbunds arrangementsbestemmelser, og vi som klubb må derfor være forberedt på å bli sanksjonert for dette.

Videre er det klart at vi også tar sterk avstand fra den beskrevne språkbruken og negative oppførselen fra tilskuerne. Vi synes dette er utfordrende og vanskelig å håndtere. I den konteksten som var under avslutningen på søndagens kamp kan vi forstå at spontanreaksjoner oppstår, men vil i tiden fremover vurdere å iverksette tiltak.

Som klubb og arrangør opplever vi at Kristins Hall er et trygt, inkluderende og engasjerende sted å være. Vi vil fortsette å jobbe for at stadig flere får ta del i vår fantastiske idrett og vurderer fortløpende om vi har kapasitet til å gjennomføre tiltak for å appellere til nye tilskuere. Vårt mål er at alle skal føle seg velkommen på våre arrangementer.

Kommentarer

Kommentarer