Før kampen: Lillehammer IK – Frisk Asker

Det er tirsdag og klart for kamp i Kristins Hall. Lillehammer IK møter Frisk Asker til et viktig oppgjør som kan gjøre at Lillehammer IK tar over tredjeplassen på tabellen fra nettopp Frisk Asker.

Hjemmelaget stiller uten Mads Homdrom, Martin Ellingsen, Jacob Lundell Noer og Fredrik Dahl, som alle er opptatt i forbindelse med at de er tatt ut til å representere Norge under U20-VM. Samarbeidsavtalen Lillehammer IK har med Gjøvik Hockey muliggjør at Gjøvik-spillerne Jan Robin F. Lereng og Simen Hoel Johannessen tar steget inn i Lillehammer-laget de neste kampene.

Forward-duoen fra Gjøvik, som begge er født i 1990, har spilt kamper for andre lag i eliteserien tidligere. Johannessen har spilt over 100 kamper i landets øverste divisjon for Storhamar og Rosenborg, mens Lereng på sin side har spilt eliteseriekamper for Lillehammer IK og Tønsberg. På Gjøvik leder Lereng den interne poengligaen med 6 mål og 9 assist på 15 kamper, mens Johannessen følger like bak med 5 mål og 9 assist på 13 kamper.

Vi rakk en kort prat med bursdagsbarnet Jan Robin Lereng før han tirsdag morgen satt seg i bilen for å rekke morgentreningen til Lillehammer IK. Jan Robin spilte for Lillehammer frem til og med 2009/2010-sesongen, etter å ha gått på NTG sammen med blant annet Andreas Martinsen og Stavanger-spiller Villiam Strøm.

 Jeg føler meg veldig heldig som får sjansen til å prøve meg i Get-ligaen igjen, men jeg er også veldig spent på hvordan det blir. En ting er ihvertfall sikkert, og det er at jeg gleder meg, forteller Lereng.

På spørsmål om hvordan samarbeidet mellom Gjøvik og Lillehammer IK har vært, er Lereng klar:

– Samarbeidet mellom Gjøvik Hockey og Lillehammer IK har vært utrolig bra og det har vært nyttig for begge klubbene, særlig med tanke på skader osv. som ofte skjer gjennom en lang sesong. På Gjøvik har vi trent bra gjennom sommeren, så både Simen og jeg er i god form. Den siste tiden har vi klokket over 30 minutter hver kamp.

– Mottagelsen vi har fått av Lillehammer-laget har vært helt topp, og det er en veldig bra gjeng som har tatt oss godt i mot. Spillesystem og slik har vi ikke gått så grundig gjennom enda, men vi skal gjennomgå dette på video etter dagens morgentrening.

Jan Robin er også en av få spillere på dagens L.I.K.-lag som har vært med å ta medalje for klubben, hvilket skulle passe bra med tanke på at Lillehammer IK kan gjenerobre tredjeplassen på tabellen etter kveldens kamp. Fra Lerengs tid i Lillehammer er det bare Eidsa Arnestad og Bakken som er igjen.

– Bronsjen i serien er helt klar mitt beste minne fra tiden på Lillehammer. Den tiden spilte Tomi Pöllänen på laget, som uten tvil er den beste spilleren jeg spilte med i klubben, avslutter en topp motivert Lereng.

Kampstart er kl. 18:30, og vi håper du tar turen til Kristins Hall for å støtte Lillehammer IK i deres jakt på Frisk Asker og de andre lagene foran på tabellen.

Foto: Arild Åssveen – Maxiprint Lillehammer

Kommentarer

Kommentarer