Før kampen: Sparta Sarpsborg – Lillehammer IK

Lillehammer IK setter seg torsdag formiddag på bussen i sørlig retning for å møte Sparta Sarpsborg. Østfoldingene fra Sarpsborg ligger på en foreløpig 2. plass på tabellen, 4 poeng foran Lillehammer. Det er med andre ord duket for toppkamp i Sparta Amfi torsdag kveld.

På grunn av landslagsfravær fra Homdrom, Ellingsen, Dahl og Noer må andre spillere stå frem. Emil Nyhus er en av spillerne som får muligheten til å inneha en større rolle i laget enn tidligere, og under tirsdagens kamp ble det istid for han både sammen med Lereng og Johannessen i 4. rekka og sammen med Eidsa Arnestad og Thoresen i 3. rekka.

Lereng og Johannessen, som for en periode er hentet inn fra Gjøvik Hockey, får skryt av Nyhus. – De to gjorde en veldig god figur mot Frisk Asker på tirsdag. Både Lereng og Johannessen gjør den jobben de skal gjøre og de kjører virkelig på, så det er gøy. Det er alltid hyggelig med nye ansikter i laget, forteller han.

Hva gjorde dere annerledes mot Frisk Asker på tirsdag ift. tidligere kamper, Emil?
– Mot Frisk Asker var det utrolig godt å få seieren i land! Vi spilte som et lag igjen og gjorde den defensive jobben vi må gjøre for å vinne hockeykamper.

Torsdag venter Sparta Sarpsborg. Erfaringsvis er det tøffe bortekamper. Hvem må dere passe på og hva blir viktig for å hente hjem tre poeng i den kampen?
Det blir helt klart en tøff kamp. Sparta er bra og vi må egentlig passe på hele gjengen. De har rett og slett et bra lag. Det viktigste er å først gjøre jobben defensivt. Da vil målene fremover på banen komme etterhvert.

Hvordan vil du sammenligne Frisk Asker med Sparta-laget? Hvilket av lagene passer dere best?
– Jeg synes det er vanskelig å sammenligne de to lagene. Det er to gode lag med bra spillere som kan gjøre den jobben som trengs for å vinne ishockeykamper. Jeg synes kanskje Frisk passer oss best da de ikke er et like tungt lag som Sparta. Men, vi er et raskt lag, så det skal vi bruke mot dem i Sparta Amfi!

Lurer du på hvordan Emil ser for seg kveldens kamp? Det blir omtrent slik, i følge han:

Alle foto: Arild Åssveen – Maxiprint Lillehammer

Kommentarer

Kommentarer