Før kampen: Vålerenga – Lillehammer IK

Klubbens jubileumsår og to tette romjulskamper mot Storhamar ligger bak oss. Nå venter 2018. Lillehammer IK spiller årets første kamp torsdag ettermiddag, borte mot Vålerenga Hockey i Furuset Forum.

Lillehammer IK ligger plassert på fjerdeplass, mens Vålerenga Hockey følger på plassen bak. På tabellen skiller det 12 poeng mellom lagene, men Oslo-laget har en kamp mindre spilt. Skillet mellom 4. og 5. plass er viktig med tanke på en eventuell hjemmebanefordel i sluttspillet, så kampen i dag er utvilsomt viktig for Gudbrandsdalslaget. Skulle Vålerenga vinne mot Lillehammer og samtidig vinne sin «hengekamp», vil forspranget være halvert.

Den lokale spilleren Jonas Medby er klar for det nye året etter to tette oppgjør mot naboene fra Hamar. – De to romjulskampene synes jeg hadde høy fart og mye spenning, og jeg håper og tror publikum synes var morsomme kamper å følge. Vi skulle gjerne tatt med oss seks poeng videre, men slik ble det ikke. Det var uansett morsomme kamper å spille, og ikke minst var det gøy at så mange møtte opp for å se på, forteller Medby.

Etter en strålende sesonginnledning haltet det litt for Lillehammer. Den siste tiden ser laget ut til å ha funnet litt tilbake til det gode samspillet som gjør dem så gode. Kanskje best, i følge Medby. – Jeg vet at når vi spiller på vårt beste, så er vi nok muligens det beste laget i ligaen. Nå er vi topp motiverte og håper å fullføre sesongen slik vi startet den, fortsetter han.

– Kampen mot Vålerenga blir tøff, men vi er så absolutt klare for å gi alt og skal jobbe hardt for å få med oss tre poeng hjem til Lillehammer, forteller backen. Laget tar buss til alle bortekamper, med unntak av Stavanger-kampene. Opplegget på en bortekamp skiller ikke hjemmekampene nevneverdig, bortsett fra reisene, kan Medby avsløre. – Før alle kamper ser vi på video og går gjennom hva vi gjør bra og hva vi må gjøre bedre. For min egen del går jeg gjennom mine arbeidsoppgaver og gjør meg klar til å prestere best mulig når jeg er ute på isen, avslutter Jonas Medby.

Vi ønsker Jonas og resten av laget god tur til Oslo og lykke til i kampen om dette årets første poeng!

Kampstart i Furuset Forum er kl. 18:30. Kampen kan du som alltid følge på TV2 Sumo og hos avisa GD. Reaksjoner og intervjuer etter kampen får du hos GD, både på nett og på papir. Husk også å følge klubben i sosiale medier!

Foto: Arild Åssveen – Maxiprint.no

Kommentarer

Kommentarer