Før kampen: Lillehammer IK – Sparta Sarpsborg

Torsdag tar Lillehammer IK i mot Sparta Sarpsborg til TV-sendt toppoppgjør i GETLigaen. Lagene er tabellnaboer helt i toppen av tabellen, hvor Sparta har en kamp mindre spilt og ligger plassert på 2. plass, 6 poeng foran Lillehammer. Sist lagene møttes ble det et tøft, intenst og hardt oppgjør, og det er lite som tyder på at det sportslig sett blir noe annet en en tøff batalje også denne gangen.

Da Christoffer Bengtsberg ble skadet mot slutten av søndagens kamp entret Fredrik Johansson isen for å vokte L.I.K.-buret. Det gjenstod kort tid av kampen, og Lillehammer skulle ut i et svært viktig undertallsspill. – Det er ikke så ofte vi bytter keeper, så når man er på benken det gjelder å holde seg i gang gjennom hele kampen, spesielt mentalt. Når det som skjedde på søndag først skjedde så tenkte jeg ikke så mye. Det gjelder å fokusere på noen få detaljer i spillet, sier Johansson, som mestret oppgaven mesterlig og holdt nullen.

Johansson, som kom tilbake til klubben etter noen år i USA og i Bergen, er fornøyd med sin utvikling i L.I.K. – Jeg føler jeg har klart å fortsette en positiv utvikling fra forrige sesong, da jeg kom tilbake hit. Det viktigste for meg og det jeg jobber for er å holde et stabilt høyt nivå, forteller han.

Forrige kamp mot Sparta Sarpsborg var Johansson plassert på benken. Nå tyder mye på at han vokter buret fra start. – Jeg er klar! Jeg tror det kommer til å bli en sluttspills-lignende kamp, tett og fysisk. For oss blir det viktig å minimere feil og sørge for at vi får utbytte på de sjansene vi får, fortsetter Johansson.

Som følge av at Fredrik har vært mange år i klubben er det duket for et aldri så lite jubileum når han torsdag tar på seg L.I.K.-drakta. På spørsmål om han vet hvor mange ganger han har ikledd seg den røde kampdrakten svarer Johansson kontant. – Det har jeg faktisk ingen anelse om!

Vel, vi vet…

Torsdagens oppgjør følger du live i Kristins Hall fra kl. 18:30 og vi håper mange tar turen til vår hjemmearena for å få med seg toppoppgjøret mot Sparta Sarpsborg! Ishockey er som alltid best rinkside, men du kan som vanlig også følge kampen på TV2 Sportskanalen, hos avisa GD og via klubbens twitter-konto; @lillehammerik.

Billetter til torsdagens oppgjør finner du her

Kommentarer

Kommentarer