Ludvig Engsund har signert!

Den 25 år gamle svenske målvakten Ludvig Engsund har signert en kontrakt som binder han til Lillehammer Ishockeyklubb ut inneværende sesong. Engsund startet sesongen i den Allsvenske klubben Oskarshamn, men har vært på utlån til både IFK Arboga og Visby/Roma i Divisjon 1 i løpet av sesongen.

Sportssjef Atle Svensrud forteller at bakgrunnen for signeringen er skadesituasjonen på keeperplass. – Vi har klokketro på våre spillere og det er bakgrunnen for at vi ikke har signert spillere tidligere, slik lagene rundt oss på tabellen har gjort. At vi har tro på spillerne vi har forteller vi til dem hver eneste dag. Skadesituasjonen til Bengtsberg er imidlertid uavklart, da han er ute med en skade han ikke har hatt tidligere. For å være bedre rustet inn mot sluttspillet har vi derfor valgt å sikre oss bredde på keeperplass slik at vi tåler å stå av et potensielt sett langt sluttspill. Vi har nemlig litt ambisjoner i år, forteller Svensrud.

Videre kan sportssjefen fortelle at klubbens kontaktnettverk i Sverige er brukt, og at disse har gitt gode referanser på Engsund. – Engsund er en solid keeper som dessverre ble skadet i starten av sesongen. Han har erfaring med playoff- og opprykkskamper fra tidligere, hvilket er positivt for oss.

At det er en ny førstekeeper som kommer, er Svensrud klar på at det ikke er. – Engsund må konkurrere om en plass på laget med de andre, og hvem som spiller er opp til trenerteamet. Hele hensikten med signeringen er som nevnt å sikre bredde. Vi har tro på å holde flere keepere «varme» inn i mot og i et sluttspill, og slik situasjonen er akkurat nå er vi sårbare dersom vi får en skade til, forteller Svensrud videre.

– Det gjør oss også bedre rustet inn mot sluttspillet med tanke på U18 og U20, noe som også er viktig for oss, avslutter sportssjefen.

Engsund ankom Lillehammer torsdag formiddag, men er ikke med i troppen som møter Stavanger til det TV-sendte oppgjøret torsdag kl. 18:00. Klubben jobber med å få han spilleklar og håper å ha dette i orden i løpet av kort tid.

Kommentarer

Kommentarer