Før kampen: Lillehammer IK – Vålerenga

Torsdag ettermiddag kommer Vålerenga Hockey på besøk til Kristins Hall til det som er en forsmak på en potensiell sluttspillsserie. Lillehammer IK ligger før kampen plassert på fjerdeplass, to poeng bak Frisk Asker på tredjeplass. Slik tabellsituasjonen ser ut akkurat nå er det tredje- og fjerdeplassen på tabellen som vil kunne møte Vålerenga til dyst i kvartfinalene.

Assisterende lagkaptein Joakim Eidsa Arnestad har lang erfaring med sluttspillshockey og begynner å se frem mot sesongens hockeypunkt. Før sluttspillet braker løs er det imidlertid fem gjenstående seriekamper, som alle kan være med å avgjøre Lillehammer IKs plassering på tabellen. Arnestad er klar på hva målet er. – Så lenge vi har mulighet for ta andreplassen, så går vi for det, forteller han.

Det nærmer seg også OL, hvilket medfører en lengre GETLiga-pause. Den skal laget bruke godt. – Treningene etter sesongstart og frem til nå har handlet mye om å fokusere på spillesystemet vårt og om å forbedre ting, så forskjellen fra september til nå er ikke så stor. Men, vi får nok

en hard treningsperiode under OL, fortsetter Arnestad.

Med en god treningsperiode før OL og en gjeng Nord-Amerikanere på laget, håper laget å bite godt fra seg når sluttspillet starter om en måneds tid. – Det er en fordel for oss at vi har mange Nord-Amerikanere på laget. De elsker playoff. I tillegg har vi mange skandinaver som heller ikke synes at sluttspill er så aller verst.

Enkelte spillere har faste ritualer før kamp, men Arnestad kan avsløre at hans kampdag ikke består av de store krumspringene. – En kampdag for meg betyr å våkne til normal tid, spise frokost og så reise til hallen for å få kroppen i gang. Etter morgentreningen gjelder det å reise hjem for å slappe av og spise mat før jeg igjen reiser tilbake til hallen for å spille kamp.

Mot Vålerenga torsdag skal heller ikke Lillehammer IK gjøre så mye annerledes enn det de gjør til vanlig. – Vi skal gjøre som vanlig og forsøke å score på de store sjansene, avslutter Lillehammers nr. 26.

Vi ønsker Joakim og resten av guttene lykke til mot Vålerenga! Kampstart i Kristins Hall er kl. 18:30. Det er begrenset med parkeringsplasser i og rundt vår kamparena, så vi henstiller alle som ankommer med bil til å være tidlig ute – og til å reise alternativt hvis man kan.

Som vanlig kan du følge kampen på TV2 Sumo, hos avisa GD og via vår twitter-konto; @LillehammerIK.

Kampsponsor: Gausdal Bruvoll

Kommentarer

Kommentarer