Før kampen: Lørenskog IK – Lillehammer IK

Søndag setter Lillehammer IK seg i bussen mot Romerike for å møte Lørenskog IK i Lørenskog Ishall. Det er duket for et fartsfylt oppgjør mellom to lag som begge jager viktige tabellplasseringer inn i mot sluttspillet.

Lørenskog på sin side kjemper med Stjernen om den siste av de åtte sluttspillsplassene, mens Lillehammer IK jager en tabellplass som kan gi både pallplass i seriespillet og verdifullt utgangspunkt i det kommende sluttspillet.

Det defensive spillet til Lillehammer har denne sesongen vært båret av blant annet Christian Fosse, som får mye skryt av både TV2s eksperter og av publikum rundt laget. – Det er selvsagt morsomt å høre, og det er gøy at folk utenfra legger merke til utviklingen min. Jeg føler selv at det har gått bedre i år enn i fjor, og jeg har blitt belønnet med mer spilletid. I tillegg føler jeg at jeg tar «riktige» valg stadig oftere, forteller Lillehammer-gutten.

Oppgjøret mot Vålerenga på torsdag ble en målrik affære, hvor VIF var i ledelsen 1-3. – Det var fantastisk jobbet av hele laget å komme tilbake fra det. Jeg synes vi viser bra lagmoral, og vi har klart å fighte oss tilbake etter å ha vært bakpå flere ganger før sesongen, fortsetter Fosse.

Fosse, som forsikrer om at laget helst vil unngå den sure fjerdeplassen, kan videre fortelle at laget nå først og fremst fokuserer på en kamp av gangen og at de heller får summere opp til slutt.

Et sluttspillsjagende Lørenskog venter nå, og det tror Fosse blir en tøff affære. – De er sultne og har alt å kjempe for. De har enkeltspillere som fort kan gjøre ting vanskelig for oss, men vi er klare for kamp og vi gjøre det vi kan for at resultatet skal bikke i vår favør.

Også Fosse har, i likhet med sin back-kollega Soudsky, faste rutiner på kampdag. – På hjemmekamper har vi trening på morgenen, hvor vi også har videogjennomgang av laget vi skal møte. Etter trening går turen hjem for å lage kampmåltidet, som alltid består av kjøttboller, brokkoli og pasta. Etter det blir det avslapning, før jeg reiser til hallen 2,5 time før kampstart. I hallen har jeg ikke så mange faste rutiner, annet enn at jeg teiper to køller. Så er det litt tøying og oppvarming før kampen starter, avslutter Christian Fosse.

Oppgjøret mot Lørenskog kan du som alltid følge på TV2 Sumo og hos avisa GD. Vi følger også kampen direkte på klubbens twitterkonto, med brukernavn @LillehammerIK

Kommentarer

Kommentarer