Før kampen: Lillehammer IK – Frisk Asker

Når Lillehammer IK og Frisk Asker entrer isen i Kristins Hall tirsdag kl. 18:30 er det for å ta fatt på det som for begge lag trolig er den viktigste kampen så langt denne sesongen. Begge lag kjemper om andre- og tredjeplassen på tabellen, og utfallet av tirsdagens kamp kan vise seg å bli avgjørende for begge lags sluttplassering. Med seier vil Lillehammer IK være fire poeng for Frisk Asker og inneha tredjeplassen med to kamper igjen å spille. Med tap vil Frisk Asker henvise Lillehammer til fjerdeplass, to poeng bak Asker-laget.

Ved sesongslutt, i viktige kamper og i sluttspill er det ofte enkeltspillere som står frem og viser vei. Lillehammer-backen Stein Tore Bakken er av de mer rutinerte herrene på årets L.I.K.-lag og er som eldstemann på laget blant spillerne som vet hva som skal til i avgjørende faser av spillet. Bakken kan fortelle at stemningen i laget imidlertid ikke er endret inn i mot viktige kamper som dette. – Stemningen er nok ikke noe annerledes enn foran andre kamper. Vi fokuserer på det vi skal gjøre og gleder oss til matchen mot Frisk Asker!

Foto: Arild Åssveen

Sist kamp tok Lillehammer en knepen seier mot Lørenskog. – Det var en kamp med mye fart. I de siste kampene før Lørenskog-kampen møtte vi lag som helst ville senke tempoet, men Lørenskog kjørte i likhet med oss på i et høyt tempo og det ble derfor mye frem og tilbake. Jeg synes vi holdt dem bra på utsiden i egen sone og bakerst stod «Ludde» (Ludvig Engsund) veldig bra, så vi klarte å dra i land tre viktige poeng. Jeg må også tilføye at Lørenskog gjorde en veldig bra match, så vi måtte krige hardt for seieren, forteller Bakken om kampen som Lørenskog selv har uttalt at var av deres beste hittil denne sesongen.

Nå venter Frisk Asker i Kristins Hall, og det kan i følge Bakken bli en målrik affære. – Frisk er et solid lag med mange gode spillere. Det blir ofte kamper som vipper frem og tilbake når vi og Frisk møtes, og det pleier å bli mange mål. Vi får gå for å score flest mål denne gangen! Frisk Asker spiller 1-3-1 storspill, noe vi ikke møter så ofte. Vi må løse den utfordringen og legge puckene dypt, fortsetter han.

Enkelte av Lillehammer-spillerne har tidligere fortalt om sine faste vaner på kampdag, men Stein Tore Bakken, som trolig er verdens hyggeligste ishockeyspiller, har ikke så mange ritualer å dele med oss. – Nei, det blir med en tur til hallen på formiddagen, hjem for å spise og slappe av og deretter reise tilbake til hallen. Da blir det en runde på sykkel, litt tøying og deretter oppvarming på is.

Etter kampen mot Frisk Asker er Lillehammer-laget bevilget fri frem til mandag. Deretter begynner oppkjøringen inn mot sluttspillet, med blant annet to seriekamper mot hhv. Sparta (borte) og Storhamar (hjemme). – Det skal bli godt med noen dager fri fra hallen. Mange av gutta skal komme seg litt bort fra Lillehammer, men jeg blir hjemme med datteren min. I tillegg skal jeg jobbe litt, avslutter assisterende lagkaptein Stein Tore Bakken.

Kampen mot Frisk Asker har kampstart kl. 18:30, og billetter finner du på Ticketmaster: Lillehammer IK – Frisk Asker

Vi minner om vårt spesialtilbud til sesongkortinnehavere, som du kan lese mer om her: «Vi har et ess i ermet»  Husk at du må sende e-post innen kl. 12:00 tirsdag dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet!

Som vanlig kan du følge kampen på TV2 Sumo, hos GD og via klubbens twitter-konto (@Lillehammerik). Vi håper imidlertid at #heledalen tar turen til Kristins Hall denne tirsdagen for å hjelpe Lillehammer IK til det som kan bli tre meget viktige poeng!

Da det er begrenset med parkeringsmuligheter i og rundt Olympiaparken henstiller vi alle til å være tidlig ute og om mulig benytte annen reisemåte enn bil. Se nedenfor for oversikt over tilgjengelig parkeringsarealer (Foto: Gisle Erikstein Enger).

 

Kommentarer

Kommentarer