Før kampen: Sparta Sarpsborg – Lillehammer IK

Så skal det skje. Lørdag er det duket for det som er av sesongens aller viktigste kamper! Lillehammer IK setter seg etter morgentreningen i bussen i retning Sarpsborg for å møte serietoer Sparta Sarpsborg i Sparta Amfi.

Alle de fire lagene på toppen av tabellen har to gjenstående kamper, og tabellen ser i skrivende stund slik ut:

1 Storhamar – 105 poeng

2 Sparta Sarpsborg – 88 poeng

3 Lillehammer IK – 84 poeng

4 Frisk Asker – 80 poeng

Lillehammer IK vil med to poeng mot Sparta Sarpsborg dermed sikre tredjeplassen, men er avhengig av tre poeng for å fortsatt ha mulighet til å erobre andreplassen på tabellen. En ting er ihvertfall sikkert – dette blir spennende helt frem til sluttsignalet for siste seriekamp går den 27. februar!

Fjerderekka til L.I.K. fikk før OL-pausen skryt for å ha tatt mange steg, og hovedtrener Kvarnström fremhevet selv denne rekken som en rekke som virkelig hadde stått frem de siste kampene på klubbens møte for sesongkortinnehavere. En av spillerne som har gjort en heroisk innsats er Emil Nyhus. Nyhus kan fortelle at OL-pausen og de fem fridagene laget ble innvilget for hans del har blitt brukt til litt fart og spenning. – Jeg har kjørt mye snøscooter, faktisk! Miniferien ga oss tid til å koble helt av, og det var godt, forteller Lillehammer-gutten.

Emil Nyhus har blant annet brukt OL-pausen på snøscooter-kjøring og et besøk til våre hockeyvenner i Lalm. Foto: Geir Olsen

Etter en kort ferie var det imidlertid klart for noen harde treningsdager i Kristins Hall. – Det har vært tung, men morsomt. Vi la inn noen interne konkurranser i hver øvelse, så da ble det litt gøy også, røper Nyhus.

Nå venter det to tøffe oppgjør mot de to best plasserte lagene på tabellen. – Det blir to harde og morsomme kamper, tror jeg. Jeg er litt usikker på hvordan den hamar-kampen blir, for de har allerede avgjort serien. Det blir derfor spennende å se hva de kommer med. Uansett skal vi gå inn i den kampen på samme måte som vi alltid gjør. Og Sparta-kampen, det blir rett og slett et hardkjør, fortsetter han.

Sparta Sarpsborg er, i følge seg selv, et lag som spiller fysisk. Det er Nyhus til dels enig i. – Det er litt vanskelig å svare på, men de spiller ganske fysisk og er forsåvidt et tungt lag å møte. Uansett er jeg klar for både de kampene og for sluttspillet, og det tror jeg de andre er også!

Vi takker med det Emil for tiden og ønsker laget god tur til Sarpsborg på sin jakt etter tre nye poeng.

Kampen kan du som vanlig følge på TV2 Sumo og via klubbens twitterkonto. Reaksjoner og intervjuer får du hos vår samarbeidspartner, Gudbrandsdølen Dagningen.

Kommentarer

Kommentarer