Kvartfinale 2: Vålerenga Hockey – Lillehammer IK

Sluttspillet er endelig i gang. På torsdag dro vi i land en overbevisende 7-2-seier. Det var trøkk, intenst – både på isen og tribunen, det ble scoret hel haug med mål og kampen hadde en herlig nerve. Det var forsmak på hva vi har i vente de neste ukene – sluttspillshockey. Og i midten av torsdagens begivenheter var David Morley som så mange ganger før.

3 assist ble det på hovmester Morley på torsdag. Morley står totalt med 38 assist på 45 kamper og har 3 assist allerede i sluttspillet. Når han blir spurt om hva som er hemmeligheten bak alle assistene, svarer han ydmykt. – Hemmeligheten er at skuddet mitt er så dårlig at jeg alltid leter etter pasningen. I hele år har jeg også spilt med veldig gode spillere som kan score mål.

Som nevnt innledningsvis dro vi i land en bunnsolid 7-2-seier hjemme i Kristins Hall på torsdag. Morley peker på spesielt en grunn til at vi slo Vålerenga. – «Special teams» (Over- og undertall) var viktig for oss, særlig i starten av kampen. De kommer helt åpenbart til å spille fysisk mot oss, så når de «går over streken» og tar utvisninger må vi være kliniske og score i powerplay. Undertallsspillet vårt har vært bra i hele år og de vår gode igjen på torsdag.

Torsdag er historie og nå retter vi blikket mot kveldens begivenheter. 18.00 droppes pucken i Furuset Forum til den 2. kvartfinalen. Morley forventer seg en tøff kamp. – Jeg forventer en tøff og tett kamp på lørdag. Vi skal spille på deres hjemmebane, hvilket er en veldig vanskelig bortearena å vinne i – men det viktigste i sluttspill er å finne måter og vinne på.
Morley har også en liten advarsel til de som tenker denne sluttspillserien kommer til å bli plankekjøring grunnet vår gode start. – Uansett hva som skjedde i sist kamp, er det historie nå.

Sluttspill er for mange vårens vakreste eventyr. Det er noe magisk over sluttspillet. Det kommer flere i hallen og de er gjerne litt mer høylytt enn ellers. Det er ventet mange Lillehamringer i Furuseth Forum i kveld. Morley kan ikke få fullrost supporterne nok og minnes hvor fantastiske de var i sluttspillet i fjor. – Fansen har vært fantastisk i hele år både hjemme og borte. Jeg husker hvor bra de var i sluttspillet i fjor og hvor mye energi de ga oss. Jeg er sikker på at de kommer til å være like bra i år også.

Med det ønsker vi David Morley og resten av gutta lykke til i kveldens kamp.
Kampstart 18.00
Kampen kan du se på TV2 Sportskanalen og/eller følge på twitter: Lillehammerik Kommentarer

Kommentarer