Før finalen (3): Storhamar – Lillehammer IK

Lørdag er det duket for nok en festaften for norsk ishockey når Lillehammer IK tar turen til CC Amfi for å gjeste Storhamar til sesongens tredje oppgjør i NM-finalen. Etter torsdagens sterke seier i Kristins Hall er utgangspunktet nå at lagene har hver sin seier.

Etter et, for Lillehammer IK, lite minneverdig første finaleoppgjør var det et heltent Lillehammer-lag som entret isen foran et meget entusiastisk hjemmepublikum torsdag ettermiddag. Det var tydelig at laget hadde ristet av seg tapet i første kamp og at de var klare for å slå knallhardt tilbake. – Etter den første kampen synes jeg vi overraskende fort klarte å nullstille oss og rette blikket mot frem mot finalekamp nummer to. Det vi presterte i første kamp var ikke likt oss, så vi var revansjesugne, forteller den hardtarbeidende Lillehammer-backen Christian Fosse.

I tillegg til å være heltente selv så det for Christian Fosse og resten av laget ut til at publikum virkelig hadde tatt på «arbeidshanskene» i Kristins Hall. Som lokal var det litt ekstra spesielt for Fosse. – Det å entre isen i den første finalekampen i Kristins Hall på 24 år var ganske surrealistisk. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten pjokk. Bare det å spille finale er gøy i seg selv, men det å få muligheten til å gjøre det ikledd den drakten jeg har vokst opp med er bare helt magisk. Det er ingen selvfølge at man får spille for a-laget til moderklubben, og særlig ikke en finale. Det var rett og slett bare en helt rå opplevelse, fortsetter backen.

Kampen mellom lagene har begynt å tilspisse seg også på sosiale medier, og fredag endte en Twitter-diskusjon mellom lagenes brukerprofiler i et veddemål. I tillegg til at det står om en viktig finaleseier har klubbene avtalt at det tapende laget må sende e-post til Ringnes og be om at det respektive bynavnet blir fjernet fra flaskene til «Hamar og Lillehammer Julebrus» kommende høst. – Det er en ekstra motivasjon. Hamar har ingenting å gjøre på de brusflaskene, fyrer Christian Fosse på spørsmål om hva han tenker om veddemålet.

Det er ventet mye Lillehammer-supportere til lørdagens oppgjør, og det er satt opp egen supporterbuss fra Oslo til Hamar for Lillehammer-fans bosatt i Oslo. Bussen, hvor både klubben og Patriotene er med å bidrar til at lar seg gjennomføre, kan du lese mer om her (krever abonnement): «Petter har satt opp buss fra Oslo for alle L.I.K.-supportere som vil se tredje finalekamp»

Kampstart i CC Amfi lørdag er kl. 18:00 og vi ønsker Christian og resten av laget lykke til! Vi håper flest mulig tar turen til Hamar for å heie frem våre menn, men som vanlig kan du følge kampen både på TV og hos Gudbrandsdølen Dagningen. Vi følger også kampen med direkterapporteringer på klubbens twitterkonto; @LillehammerIK.

 

Kommentarer

Kommentarer