Før finalen (5): Storhamar – Lillehammer IK

Er det over? På ingen måte. Statistikken er klar: 29 ganger har et lag ledet 3-1 i kamper i sluttspillet. To ganger har laget som lå under slått tilbake og vunnet 4-3. Vet du hvem et av disse lagene er? Nettopp. Lillehammer Ishockeyklubb.

Det var i fjorårets kvartfinaleserie at Lillehammer IK slo tilbake mot Lørenskog etter å ha ligget under med 3-1 i kamper. Opplendingene vant tre strake kamper og tok seg med det videre til semifinaler. Utgangspunktet for denne sesongens finaleserie er nå klart: Lillehammer Ishockeyklubb må gjenta fjorårets bragd og slå tilbake med tre strake seiere dersom bøtta skal bli med hjem til OL-byen.

Lagkaptein Nick Dineen er klar for nok en tøff batalje mot Storhamar. Foto: Maxiprint Lillehammer

Vi har satt oss ned med lagkaptein Nick Dineen for å få hans tanker om onsdagens kamp, og for å få en oppsummering av hvordan finaleserien har sett ut fra spillerperspektiv. – Kamp 1 var en ekstremt dårlig kamp fra vår side. Jeg tror vi var for nervøse og at vi ikke klarte å gjøre om nervøsiteten til riktig energi, forteller Dineen.

De neste tre kampene kunne gått begge veier, mener jeg. De var alle harde og intenst kamper og jeg tror en liten sprett hit og dit kunne ha snudd det og plutselig hadde det vært vi som ledet 3-1 i kamper. Det er imidlertid ikke slik det er, og det må vi håndtere, fortsetter han.

Lillehammer IK vil med seier i onsdagens kamp få nok et hjemmeoppgjør i Kristins Hall. Det har ikke lagets kaptein noe særlig i mot. – Hjemmekampene har vært helt fantstisk. Våre supportere har vært utrolig engasjerte og det har rett og slett være morsomt å spille foran dem. Kort og godt en skikkelig kul opplevelse.

Først kommer imidlertid en potensielt sett avgjørende onsdagskamp. – Vi kommer til å spille på samme måte. Vi tar en periode av gangen og en kamp av gangen, forteller Dineen, og gir med det oppskriften på hvordan de skal gjenta fjorårets snuoperasjon mot Lørenskog.

Kommentarer

Kommentarer