Pär Torstensson er ny assistentrener i Lillehammer Ishockeyklubb!

Den 41 år gamle svensken, Pär Torstensson, blir ny assistenttrener i Lillehammer Ishockeyklubb. Han kommer fra jobben som hovedtrener for Junior-Capitals U18 i Østerrike.

Pär har i løpet av de siste ti årene som trener opparbeidet seg bred erfaring som trener hvor han blant annet har vært hovedtrener for Linköping HC J18 (U18), J20 (U20) og assistenttrener for det svenske U17-landslaget. Torstensson har med andre ord jobbet hele sin karriere med unge, gode talentfulle spillere og gleder seg veldig til å ta fatt på jobben i Lillehammer.

– Rolig, tålmodig og engasjert.

Som trenertype beskriver svensken seg selv om rolig, tålmodig og engasjert. – Jeg tror på «learning by doing», altså at man lar spillerne ta del i jobben som gjøres av oss trenere og på den måten utvikle de som spillere. Jeg ønsker å utvikle individet og stiller høye krav til spillerene, laget, og meg selv når det gjelder forberedelser og innstilling, forteller Torstensson.

Lillehammer føltes riktig.

Etter å ha tilbragt foregående sesong i Østerrike, er det nå altså Kristins Hall og Lillehammer som blir arbeidsplassen. – Jeg fikk et veldig bra inntrykk av Atle og Mikael (sportssjef og hovedtrener, red. anm.) etter vårt første møte. Vi snakket om ishockey generelt, ulike måter å spille hockey på og hvordan man ønsker å arbeide med spillerne og med laget. Vi snakket også om alt rundt laget og de mulighetene som finnes på Lillehammer. Lillehammer føles helt riktig for meg både hockeymessig og sosialt, fortsetter svensken.

Bra sammensetning av spillere

Lagbygget til Lillehammer IK er så godt som sluttført og spillerne begynner denne uken med istreninger. Dette betyr også at den nye assistenttreneren får anledning til å ta laget i nærmere øyesyn. – Jeg synes det ser ut til å være et bra lag med skøytesterke spillere og med en god sammensetning av både erfarne og unge spillere. Alle spillerne har en bra «karakter», og det blir viktig. Det er det bildet jeg har nå, får alt er i gang. Det blir spennende å komme i gang med dette sammen med Mikael og de øvrige trenerne. Ambisjonen er at vi skal «gjøre jobben» hver eneste dag, vise bra karakter og alltid gjøre vårt beste. Klarer vi det blir dette bra, avslutter Lillehammer Ishockeyklubbs nye assistenttrener.

Pär ankom Lillehammer 1. august. Vi ønsker vår nye assistenttrener hjertelig velkommen til Lillehammer!

Kommentarer

Kommentarer