Før kampen: Sparta – Lillehammer

Det er lørdag og det er klart for ny kamp. Vi skal ned til Sarpsborg for sesongens første møte med Sparta.

Sparta har fått en bra start på sin sesong med to av to seiere og full pott etter to serierunder (5-1 mot Stjernen og 3-1 mot Ringerike). Vi har hatt en litt tyngre serieinnledning ettersom vi også tapte på torsdag. Vi viser tendenser og gjør mye bra, men blir straffet knallhardt for personlige feil. Tomålsscoreren fra sist kamp, Justin Hickman, understreker dette.

– Vi har gjort mye bra ting i de to siste kampene som ikke gjenspeiles på måltavlen. På en annen side vet hele laget at vi må bli bedre og må spille godt gjennom 60 minutter for å vinne.

Det fine med ishockey er at en ny kamp og ny sjanse aldri er langt unna. Årets sesonginnledning er intet unntak. Kampene kommer tett – og dermed har man mulighet til å rette opp en litt skjev innledning resultatmessig. Første mulighet kommer som nevnt i dag mot Sparta – en tøff bortebanen. Hickman er klar på hva som blir viktig i kveld.

– Vi gå ut å få en god start. Jeg tror nøkkelen blir å få det første målet.

Kampene mot Sparta forrige sesong hadde det meste. Det var tette og jevne oppgjør som inneholdt noen kontroverser. Også minnes vi alle med hjerte for Lillehammer en magisk semifinaleserie. Justin har ikke hørt altfor mye av det som skjedde mellom lagene i fjor, men vet at vi møter et veldig bra lag.

– Jeg har ikke hørt så mye om kampene mot Sparta i fjor, men hvert eneste lag jeg har sett i Norge er virkelig bra hockeylag og jeg forventer at dette fortsetter gjennom hele sesongen.

På spørsmål om han har hørt at disse kampene ofte blir fysiske svarer han kontant.

– We won`t shy away from that!

Under torsdagens kamp lå vi under 0-4. Vi var avhengig av det neste målet. Og ett sekund før 2. periode var over tok han ansvar – Hickman dundret inn reduseringen med et rapt håndleddsskudd. Et psykologisk veldig viktig mål. Dette fikk fart på både laget og Justin. Han rappet til enda en gang med nok et rapt skudd som gikk rett i krysset. Det holdt ikke til seier, men disse målene var viktig for hovedpersonen selv.

– Det er alltid godt å komme på scoringslisten tidlig og bygge selvtillit. Men mål er aldri så bra som seiere, riktignok.

Etter disse to målene er det Hickman som har flest poeng i laget og skal dermed ikle seg gullhjelmen. Gullhjelm er et Europa-fenomen og Hickman har med andre ord aldri vært borti dette før.

– Gullhjelmen er helt klart et nytt konsept for meg som det kommer til å ta tid til å bli vant med. Jeg er litt usikker på hva jeg synes om den skal jeg være helt ærlig, avslutter Justin.

Med det sagt ønsker vi Justin og resten av laget lykke til i kveldens kamp.

Kampen kan du se på TV2 Sportskanalen – kampstart 18.00. Du kan også følge den hos GD og/eller vår egen twitterkonto: @Lillehammerik.

GOD KAMP!

 

Kommentarer

Kommentarer