Før kampen: Lillehammer IK – Storhamar

Tirsdag er det duket for sesongens første Mjøs-derby når Storhamar kommer på besøk til Kristins Hall. Oppgjøret blir første gang lagene møtes siden NM-finalen i vår, hvor Storhamar til slutt gikk seirende ut. Det er imidlertid historie nå og nye poeng skal deles ut. 

Begge lag har skiftet ut flere spillere siden forrige oppgjør, men det er særlig en spiller som entrer isen i en av hovedrollene tirsdag kveld. Lillehammer-keeper Jørgen Hanneborg er klar for sin debut og vokter L.I.K.-buret for første gang i seriesammenheng. Christoffer Bengtsberg har reist til Stockholm i forbindelse med en forestående fødsel, og dette gjør at Hanneborg tirsdag sesongdebuterer hjemme mot Hamarsingene. Bengtsberg vil for øvrig også være indisponibel til torsdagens kamp.

Har kommet godt inn i gruppa

Hanneborg, som kom fra spill i Finland, har hatt tilhold i OL-byen i en drøy måned og virker fornøyd med tingenes tilstand så langt. – Den første perioden i L.I.K. har vært bra og jeg føler at jeg har kommet bra inn i gruppa og funnet meg godt til rette her på Lillehammer, forteller Hanneborg.

Av landets mest tallentfulle spillere

Ishockeynettstedet nitten.no hadde før sesongen en uhøytidlig kåring av norsk ishockeys ti største talenter under 20 år, og nevnte Hanneborg ble gitt en tiendeplass på den listen. Av spillere foran på listen finner vi blant annet NHL-draftede Mathias Emilio Pettersen og Brynäs-talentet Samuel Solem. Det er liten tvil om at det er en talentfull unggutt som entrer isen foran hjemmepublikummet tirsdag. – Det blir morsomt å komme i gang og jeg ser på det som en stor mulighet for meg å få debutere mot nettopp Storhamar. Det er en av de kampene som er ekstra morsomme å spille, forteller unggutten, som i likhet med resten av L.I.K.-spillerne er inne i en hektisk periode. – Vi prøver å få inn litt trening mellom alle kampene, men samtidig er det viktig å få nok hvile. Vi ser også mye på video for å analysere tidligere kamper og forbedre oss på det vi gjorde i forrige kamp.

Mye rare håndhilsninger blant medspillerne

En kampdag starter for Hanneborg og resten av L.I.K. med en morgentrening. – Etter det reiser vi hjem for å hvile og spise, men er tilbake i arenaen to og en halv time før kamp. Da gjelder det å få kroppen i gang og gjøre de siste forberedelsene, forteller keeperen. Samtidig som han har funnet seg godt til rette i Lillehammer-garderoben røper Hanneborg at det ikke er alt han skjønner av kampforberedelser. – Det er utrolig mange rare «handshakes» blant gutta før kampene, sier han med et smil.

Kampstart i Kristins Hall denne tirsdagen er kl. 19:00. Billetter finner du i L.I.K.-appen, i billettboden før kamp eller på følgende link: Billetter – Lillehammer IK – Storhamar

Kampen følger du best i hallen, men du kan som vanlig følge den også via vår samarbeidspartner GD (direkterapportering) og via klubbens twitterkonto (@lillehammerik).

 

 

Kommentarer

Kommentarer