Før kampen: Frisk Asker – Lillehammer

Første runde i Get-Ligaen er unnagjort og runde to står for tur. Runde to starter borte mot Frisk Asker. Dagens motstander ligger på tredjeplass med 15 poeng, mens vi ligger på syvendeplass med 8 poeng.

Som nevnt er første runde unnagjort og åtte kamper er spilt. Vi står med litt mindre poeng enn vi ønsker, men det er også veldig mye positivt å hente ut fra de åtte første kampene. En av kveldens aktører, Simen Thoresen, gir sitt syn på sesonginnledningen.

– Jeg synes sesonginnledningen har vært skuffende med tanke på antall poeng vi står igjen med, og spillemessig har vi variert litt for mye fra kamp til kamp og periode til periode. Men utenom det er det moro å være i gang igjen, ligaen er veldig jevn og til tross for varierende form fra vår side så har vi fortatt vært veldig nære i alle kampene vi har tapt, med unntak av Stavanger-kampen.

Kampen vi fikk servert i Kristins Hall sist ble en real opptur og gutta ga se ikke før det sto 8-2 på tavla. Det var særlig en ting Thoresen synes var bra den kampen.

– Jeg synes ikke nødvendigvis kampen på søndag var mye bedre enn noe av det vi har levert før dennes sesongen og det var heller ikke at vi satt sjansene våre som var utslagsgivende. Største forskjellen synes jeg var at vi gjennomførte en 60-minutterskamp. Vi var på fra start til slutt.

Og under søndagens 8-2-seier tegnet Thoresen seg på måltavlen. Det var det første målet for sesongen – noe som alltid er bra for selvtilliten.

– Det var definitivt fint for selvtilliten å score. Det gir litt ro i sjela når man får åpnet scoringskontoen, og forhåpentligvis kan man fortsette å spille seg til situasjoner sånn at man kan score flere.

Simen har i de siste kampene dannet rekke med Homdrom og Nyhus – noe han selv synes har fungert bra.

– Jeg synes rekken min fungerer bra. Vi jobber hardt og legger mye stolthet i det å gi energi til laget gjennom måten vi spiller på. Jeg synes vi kan sette litt mer press på oss selv til å være mer synlig og bidra enda mer i den offensive biten av spillet, men det kommer!

Frisk Asker har i likhet med oss beholdt grunnstammen i laget, men vært ute å hentet noen nye importspillere. Thoresen synes de er ganske like som i fjor.

– Jeg synes Frisk er mye av det samme som i fjor. De har gode backer, sterke forwards og en veldig bra keeper når han er på. De vil spille offensivt og aggressivt og jeg synes det passer spillestilen vår.

Sesongens første møte med Frisk Asker i Kristins Hall endte med tap. Simen Thoresen har planen klar på hvordan vi skal få med oss alle tre poengene hjem i dag.

– For vår del blir det å gå mye på skøyter selvfølgelig, gi dem lite tid med pucken og få pucken bak deres backer så vi kan få satt press dypt i deres sone. Annet enn det så handler det meste om for oss at ting skal gå fort i alle faser av spillet. Det er der vi er gode når vi får tvunget frem et høyt tempo i matchen, da har vi alltid en fordel fordi vi er et veldig skøytesterkt lag, avslutter Thoresen.

Med det ønsker vi Simen og resten av gutta lykke til og satser på at tre poeng blir med hjem.

Kampen kan du se på TV2 Sumo, følge via GD.no eller via vår egen twitterkonto: @Lillehammerik

Kampstart 18.30.

Kommentarer

Kommentarer