Før kampen: Lillehammer – Vålerenga

I dag skriver vi lørdag 6. oktober og det er klart for ny hjemmekamp. Serieleder Vålerenga kommer på besøk. Vi har fått opp dampen med to seiere på rad og går for den tredje strake seieren i ettermiddag.

Etter en litt varierende sesonginnledning resultatmessig har vi fått sving på sakene de to siste kampene. Ringerike ble til tider regelrett utspilt og ble til slutt sendt hjem med 8-2-tap. Torsdag klarte vi å bygge videre på kampen mot Ringerike. Frisk Asker ble slått 4-3 og det blant annet etter at vi startet tredje periode fem minutter i undertall. Dermed tok vi en råsterk borteseier og tre poeng ble med hjem. Emil Nyhus som var svært god og delaktig mot Ringerike, men som sto over mot Frisk grunnet noen dagers sykdom i forkant, er overbevist om grunnen til de siste to kampers resultater.

– Vi spiller i 60 minutter, ikke bare en halve kampen eller en periode – vi er «på» hele kampen. Vi har også hatt litt mer flyt enn det vi har hatt de siste kampene.

Nyhus har figurert i alle kampene denne sesongen bortsett fra forrige kamp mot Frisk Asker. Unggutten har også, nytt av sesongen, vært fast inventar i undertall. Hovedpersonen selv er fornøyd med innledningen for egen del.

– Jeg må være ærlig å si at jeg føler jeg har startet ganske bra. Det er bare å bygge videre på det.

Emil har så langt denne sesongen dannet rekke med Homdrom og enten Thoresen eller Dahl. En rekke som er fryktet av motstanderne og elsket av hjemmesupporterene. 4. rekka skal i utgangspunktet holde nullen og gi de resterende rekker masse energi med sitt aggressive og oppforende spill. Dette har så langt denne sesongen fungert bra, noe hovedpersonen selv støtter.

– Jeg synes rekken vår fungerer veldig bra. Jeg føler vi har enda mer inne enn det vi har vist, så vi blir nok enda bedre utover i sesongen.

Nå er det serieleder Vålerenga som kommer på besøk til Kristins Hall. Vi serieåpnet borte mot Vålerenga i september, en kamp som ble en skuffende ettermiddag for oss der vi til slutt måtte se oss slått 3-0 i Furuset Forum. Den kampen er for lengst glemt og blikkene er rette frem mot ettermiddagens affære. Nyhus vet hva som trengs for å sende serielederen hjem med null poeng.

– Vi må spille som vi har gjort de siste to kampene – være «på» i 60 minutter, så har vi store muligheter til å slå de. Og noen som alltid må ligge i bunn er at vi jobber hardere enn motstanderen – der var vi ikke i nærheten sist.

Kampene mot Vålerenga er stort sett alltid tette og spennende oppgjør – dette borger til å bli god lørdagsunderholdning med andre ord. Nyhus slenger seg på den.

– Dette blir en artig kamp. I tillegg er det lørdag – dette blir moro!

Gutta har, etter to seiere på rad, startet klatringen på tabellen og nå er det serielederen som skal tuktes – det klarer vi ikke uten stor støtte fra tribunen. Ta derfor med deg en venn eller to, mor eller far, onkel og tante – hvem det måtte være til Kristins Hall i ettermiddag og lag en fin ramme rundt en morsom hockeykamp.

– Vi trenger all den støtten vi kan få, avslutter en av ettermiddagens aktører – Emil Nyhus!

Da er det bare å ønske Emil og resten av laget lykke til og vi håper å se deg på tribunen i ettermiddagen.

Om du mot formodning ikke kan se kampen sendes den på TV2 Sumo, du kan også følge den hos GD.no eller via vår twitterkonto: @Lillehammerik

Kampstart 16.00

(Justin Hickman spiller ikke dagens kamp grunnet taklingen mot Kåsastul på torsdag. Det er i skrivende stund ikke avgjort om han får flere kampers karantene)

 

Kommentarer

Kommentarer