Før kampen: Lillehammer – Sparta

Det er klart for en ny spennende hjemmekamp. Østfold-laget Sparta gjester Kristins Hall for første gang denne sesongen. Sist vi møtte Sparta på hjemmebane vant vi 5-1 og var klare for NM-finale. Bortelaget ligger på 3. plass med 20 poeng, mens vi ligger på 6. plass med 14 poeng før dagens oppgjør.

Etter en litt tung start på sesongen har vi virkelig fått sving på sakene de siste tre kampene. 16 mål, 9 poeng og tre seiere er fasiten på de tre siste kampene – full pott med andre ord. En av kveldens aktører, Brendan Ellis, gleder seg over utviklingen og peker på hvorfor det har gått så bra de siste kampene kontra helt innledningsvis i sesongen.

– Jeg tror den største forskjellen fra starten av sesongen er at mange av de sjansene vi ikke satt i starten går inn nå. Vi har begynt å finne tilbake til vår identitet og har vært i stand til å spille sånn som vi vil.

Sett bort ifra at Saxrud Danielsen har byttet plass med Ulriksen er backkorpset vårt identisk som forrige sesong. Ellis danner backpar med evigunge Bakken, noe han selv trives veldig godt med.

– Det er veldig bra å spille med Bakken. Han er en smart og erfaren spiller. Nå har vi jo spilt sammen en stund og har fått en veldig god kjemi. Bakken er så forutsigbar i prestasjonene sine at det gjør det veldig enkelt å spille med han.

I kampene mot Sparta blir det alltid høyt tenningsnivå på isen og tribunen. Forrige sesong inneholdt kampene det meste. Om du spør meningmannen på tribunen vil nok veldig mange mene at kampene mot Sparta er en av de morsomste kampene i løpet av året. Brendan tror ikke denne kampen blir noe unntak.

– Sparta er en stort fysisk lag som spiller veldig hardt. Vi forventer alltid det når vi møter Sparta. Det blir viktig for oss i kveld å bruke farten til vår fordel.

Sist lørdag slo vi Vålerenga 4-2 i Kristins Hall. Da var stemningen i hallen veldig bra. Og om du skulle være i tvil – dette legger spillerne merket til og setter vanvittig stor pris på støtten de får.

– Atmosfæren i hallen mot Vålerenga var veldig bra. Det er godt å høre hjemmesupporterne støtte oss. Vi setter virkelig pris på de supporterne som holder seg positive og støtter oss når det går bra, men spesielt når ting ikke går vår vei. Vi vet hvem de er og setter virkelig pris på det, avslutter Brendan Ellis.

Med det sagt ønsker vi Brendan og resten av laget lykke til og håper at du tar turen for å støtte gutta i jakten på den fjerde strake seieren.

Om du ikke kan være i hallen kan du følge kampen på TV2 Sumo, hos GD eller vår egen twitterkonto: @Lillehammerhockey

Kampstart 18.30.

Kommentarer

Kommentarer