Gladnyheter fra «Lyd og lys»-gruppen!

«Gutta i bua» er etter hvert blitt et kjent begrep om de frivillige som styrer lyd og lys i forbindelse med klubbens kamparrangementer. Hans Petter Kval og Aleksander Stalsberg utgjør en sentral del av gjengen, som sammen med klubbens øvrige frivillige og ansatte har travle dager inn mot Hockey Classic-arrangementet i Håkons Hall. De har gledelige nyheter til alle som er glad i L.I.K.!

Kval, som er leder for lyd og lys-gjengen, er musikkentusiast og serverer publikum kjente slagere på L.I.K.’s hjemmekamper. Stalsberg har god grafisk og teknisk innsikt, og er teknisk ansvarlig for det visuelle både i Kristins Hall og i Håkons Hall.

– Nå i tiden frem mot Hockey Classic er det travle dager. Det er mye som skal planlegges, mye som skal lages og ikke minst avtaler som skal på plass, forteller Kval. – Det jobbes nesten hver kveld med innhold til kampen i Håkons Hall. Vi lager intro, grafikk, reklamer, spillerpresentasjoner og mye annet for å tilføre arrangementet det lille ekstra, utfyller Stalsberg.

Ettersom dette er andre gang klubben inntar Lillehammers storstue, sparer lyd og lys-gjengen mye tid. Skal vi tro Kval og Stalsberg blir imidlertid ikke alt en tro kopi fra 2017. – Selve kuben benyttes på samme måte som i fjor, med en egen klokkeseksjon hengende under skjermen. På kuben kommer vi til å vise livebilder og video, reklamer og slike ting. Vi håper også å få på plass grafikk og informasjon til publikum også, men det gjenstår å se hva vi rekker. Med under tre uker igjen må vi prioritere innhold, konstaterer Stalsberg.

Nye lyselementer i Håkons Hall
De mest ihuga klubbtilhengerne har kanskje så smått hørt rykter om at det den siste tiden har vært gjennomført møter og befaringer med. – Det stemmer, vi har hatt noen møter med Bright, som er et leverer lys og andre elementer til arrangementer. Det vil bli leid inn lys derfra. Bright har ansvaret for rigg av dette, men planen pr. i dag er at det vil bli hengt opp hele 12 moving heads over isen i Håkons Hall. I tillegg til dette håper vi å få på plass noen strober og litt annet moro. Det blir mer lys enn i fjor!

Et solid løft av arrangementene i Kristins Hall!
Med et ønske om å forbedre introshowet i Kristins Hall ble det tidligere i høst samlet inn i overkant av 50.000,- til lys i Kristins Hall. – Vi har endelig fått grønt lys fra klubbkontoret om å gå ut med informasjon om dette. Det blir så definitivt nye lys i Kristins Hall! Etter Hockey Classic har vi 12 dager på oss til neste hjemmekamp. I løpet av den tiden kommer det til å skje mye i Kristins Hall.

– Vi flytter åtte moving heads over til Kristins Hall. I tillegg til dette, blir det seks LED-strober og hele 33 xled-lamper i taket. Totalt gir dette oss 47 nye lamper i taket i Kristins Hall, forteller de to med et bredt smil om munnen.

Bare så det er klart; Pr. i dag har klubben fire lyselementer, hvor to er delvis ute av drift. En kraftig forbedring, med andre ord.

Stalsberg utdyper, for den teknisk interesserte. – Moving headsene er av typen Martin Rush MH7. De er på linje med de to sterkeste lampene vi har i dag, som henger over droppsirklene. De seks LED-strobene er av typen Bright XLED FX – 150W LED Strobe Xline og vil være med å lage kule effekter i hallen. På toppen av det hele, så får vi altså hele 33 XLED lamper (Bright XLED RGBW LED Wash – Xline), utviklet av Bright, til å henge i taket ned mot isen. Dette skal gi oss muligheten til å “male” hele, eller deler av isen, i de fargene vi skulle ønske. Så dere vet hvor dere finner oss de dagene etter Hockey Classic, forteller guttene, som vil henge høyt over isen i Kristins Hall.

Innsamlingen bidro sterkt til alt dette, så vi skylder initativtakerne og alle bidragsyterne en stor takk, som til sammen hjalp oss å skaffe to moving heads. Det er også veldig gledelig at klubben investerer i slikt, som gjør at vi altså til sammen får åtte nye moving heads i Kristins Hall. Dette vil uten tvil løfte klubbens kamparrangementer, skyter grenleder Kval inn.

Hans Petter Kval (grenleder «lyd og lys» i L.I.K.), Børre Linberg (Bright Group) og Kjell Stenberg (prosjektleder L.I.K.)

Kommentarer

Kommentarer