Før kampen: Sparta – Lillehammer

Det er klart for den siste seriekampen før landslagspausen. Gutta setter seg på bussen ned til Østfold for en knalltøff bortekamp i Sparta Amfi.

Siden forrige «før kampen» har vi klatret opp på den viktige 4. plassen på tabellen, da gutta fortsetter og vinne kamper – senest 6-2 mot Frisk Asker hvor 20 år gamle Jacob Lundell Noer hadde fire (!!) mål. Vi har vunnet 8 av de siste 10 kampene og jakter vår fjerde strake seier i ettermiddag. Med andre ord går ting veldig bra om dagen. En av ettermiddagens aktører, vår sisteskanse – Christoffer Bengtsberg – har et enkelt og greit svar på hvorfor det har løsnet for oss.

– Vi har fått satt sammen alle delene av spillet, spesielt powerplayet og målscorerne våre.

Som vi alle vet var Bengtsberg hjemme i Sverige en god stund i høst siden han skulle bli far, men nå er han for lengst tilbake og han synes ting går rett vei.

– Det ble en rar start på sesongen siden jeg måtte være borte fra laget i tre uker, men nå blir det bare bedre og bedre.

Undertegnede har ofte spurt spillerne hvordan de trives i den og den rekken eller med den og den backpartnerer. Bengtsberg er så heldig å få spille med alle rekkene i løpet av kampen. Men man prater ofte om at kjemien mellom backene og keeper er veldig viktig. Christoffer er inne i sin tredje sesong og har etter hvert fått veldig mange kamper med mange av backene. Han mener den kjemien er viktig.

– Det er veldig viktig å ha bra kjemi i laget. Jeg vet hvordan hver enkelt back spiller og da er det lettere for meg å lese spillet i de ulike situasjonene. Det er selvfølgelig viktig at også backene kjenner meg som målvakt.

Nå er Sparta Amfi neste hinder på veien for oss. Kampene i Sparta Amfi er alltid knalltøffe og oppgjørene lagene i mellom de siste sesongene – spesielt i fjor – har en tendens til å være ekstremt jevne – ofte avgjøres de i sudden. Bengtsberg er klar over hva som møter oss og er tydelig på hva som må til for å vinne.

– Først og fremst er det alltid moro å komme ned dit å spille, bra hall og et bra lag.  Det er viktig at vi er med de 10-15 første minuttene da de alltid kommer ut hardt, men vi skal spille vårt spill, gå mye på skøyter og være god med pucken.

Avslutningsvis er det veldig gledelig at det kommer en fullsatt supporterbuss ned til Sarpsborg i ettermiddag. Dette er noen spillerne setter utrolig pris på.

– Det er helt fantastisk å få ned en buss med supportere. Det er alltid deilig å se og høre våre supportere, avslutter Bengtsberg.

Vi ønsker Christoffer og resten av gutta lykke til i Sarpsborg.

Om du ikke kan se kampen fra tribuneplass kan du se den på TV2 Sumo, følge den hos GD eller via vår twitterkonto: @Lillehammerik

Kampstart 16.00!

 

Kommentarer

Kommentarer