Toppoppgjør: Lillehammer IK – Vålerenga

Når Vålerenga torsdag ankommer Kristins Hall er det duket for et realt toppoppgjør mellom to av ligaens topplag. Oslo-laget har en kamp mindre spilt enn L.I.K., som følger ett poeng bak tredjeplasserte Vålerenga.

Under tirsdagens kamp mot Frisk Asker i Askerhallen åpnet L.I.K. forrykende og ledet 0 – 4 til pause. Etter dette ble det dessverre ingen flere mål, mens Asker-laget i løpet av de to siste periodene scoret fem mål.

-Vi må lære
Stein Tore Bakken og Brendan Ellis er kolleger i backkorpset. Tirsdag måtte Ellis forlate isen med hjernerystelse, og det er foreløpig usikkert når kanadieren er tilbake. Bakken, som etter skaden dannet back-par med Jonas Medby, oppsummerer tirsdagen på følgende vis. – Vi starta veldig bra mot Frisk Asker, men vi klarte dessverre ikke å holde fokus hele veien. Vi brukte energi på ting som vi ikke får gjort noe med, og når vi ikke har fokus på de rette tingene er vi ikke i nærheten av å være så gode som vi kan være. Det er uansett mye å lære av den matchen, så det tar vi med oss videre, forteller «Steina».

Tirsdagens kamp er imidlertid historie nå, og Stein Tore er klar på at laget nå er klare for ny match. Det er tett i toppen av tabellen, og kun seks poeng skiller de fem første lagene så langt.

Topp fem:
53p Stavanger
52p Storhamar
48p Vålerenga
47p Lillehammer
43p Sparta Sarpsborg

Med denne tabellen som grunnlag er Bakkens konklusjon klar. – Nå er alle kamper og alle poeng viktige for at vi skal henge med i toppen.

Torsdagens kamp har som vanlig kampstart kl. 18:30, hvilket medfører en del timers ventetid før pucken droppes. – En typisk kampdag på hjemmeis starter med en liten sykkeltur før vi sammen ser video i garderoben. Deretter er det hjem for å spise og slappe av, og spise litt til, før vi alle returnerer til hallen og gjør oss klare. I perioden frem til kampstart er det ikke så veldig mye spennende som skjer, avslutter mannen med flest kamper for L.I.K. gjennom tidene.

Vålerenga har forsterket laget siden sist og nylig signert den solide backen Daniel Sørvik, som kommer fra spill i tsjekkiske HC Litvinov.

Lys på plass i Kristins Hall!
Det er ikke bare a-laget som forbereder seg til ny hjemmekamp. Også «gutta i bua», med Aleksander Stalsberg og Hans Petter Kval i spissen, er klare. Tidligere i høst gjorde L.I.K., den god hjelp fra supporterne, er rekordstort innkjøp av lyseffekter til Kristins Hall. Det meste av dette er nå montert og vil bli benyttet mot Vålerenga.
– Vi har fått hengt opp det meste av lys, og mye er klart. Det er mye utstyr, og ikke minst utstyr som er nytt for oss, så vi kan ikke si at vi er 100 prosent klare. Men vi har så absolutt noe nytt å vise frem, forteller Stalsberg, og legger til at de i tiden fremover vil kunne få mer og mer ut av det nye utstyret etter hvert som de gjør seg kjent med dette.

Det er med andre ord mye som taler for at du bør ta turen til Kristins Hall torsdag ettermiddag! Kampen kan du som vanlig også følge på TV2 Sumo og via klubbens rapportering på twitter med brukernavnet @lillehammerik.

Vel møtt!

Kommentarer

Kommentarer