Før kampen: Lillehammer – Frisk Asker

Foto: Arild Åssveen, Maxiprint Lillehammer

Vi startet 2019 med et brak og ga oss ikke før vi hadde scoret ni ganger mot Ringerike. Nå er det klart for årets første hjemmekamp. Tabellnabo Frisk Asker kommer på besøk.

Vi fyrte på alle sylindre i årets første kamp mot Ringerike. Vi startet tregt og kom under 2-0, men etter det var det bare ett lag på banen. Stian Kaltrud Nystuen mener den kampen var bra for selvtilliten som lag.

– Det er jo alltid gøy å spille og produsere mye mål. Det hjelper jo på selvtilliten til hele laget og vite at vi kan score mål. I tillegg hjelper det veldig på stemningen i hele laget.

Vi avsluttet 2018 med 6-0-seier over Stjernen og som nevnt startet vi 2019 med 9-4-seier mot Ringerike. Dette var på papiret to «lette» kamper hvor man forventet seks poeng. Nå framover blir motstanden enda tøffere – med Frisk, Vålerenga, Sparta og Storhamar i de fire neste kampene. Kaltrud Nystuen mener disse kampene blir viktig.

– De neste kampene blir viktige hvis vi skal fortsette å henge med i toppen. Vi må fortsette å levere gode kamper og fortsette å spille vårt spill. Vi må selvfølgelig ta en kamp om gangen og gjøre alt for at vi skal gå seirende ut av de.

Og i kveld er det Frisk Asker som gjester Kristins Hall. Asker-laget ligger på 5. plass foran dagens kamp, sju poeng bak oss på 4. plass.

– Jeg synes Frisk har gjort det bra, de har noen gode spillere som vi må se opp for, advarer Stian.

Det har vært mange tette og jevne oppgjør denne sesongen mellom lagene og i kveld blir nok intet unntak. Kaltrud Nystuen vet hva som skal til for å slå de.

– Vi må spille vårt spill, være «på» og krige i 60 minutter

Det er åpenbart mye som står på spill i dag. Mange vil betegne denne kampen som en «sekspoengskamp». Vinner vi har vi en luke på ti poeng ned til 5. plassen – taper vi er forspranget krympet ned til fire poeng. Med dette i potten håper Stian at de får hjelp av publikum.
– Det er alltid viktig å ha publikum i ryggen, det gir oss spillere ekstra energi og vi håper jo alltid på at det skal komme så mange som mulig og heie på oss, avslutter Stian.

Med det sagt ønsker vi Stian og resten av gutta lykke til i kveldens kamp.
Kampen kan du se på TV2 Sumo, følge via GD.no eller vår egen twitterkonto: @Lillehammerik

Status på laget: Homdrom er fortsatt ute med kragebeinsbrudd. Thoresen og Hanneborg er heller ikke tilgjengelig for spill i dag.

Kommentarer

Kommentarer