Før kampen: Lillehammer IK – Sparta Sarpsborg

Søndag er det klart for årets andre oppgjør på hjemmebane. Denne gang er det tabellnabo Sparta Sarpsborg som gjester Kristins Hall. Østfold-laget innehar femteplassen på tabellen (55 poeng), mens Lillehammer ligger på plassen foran med 62 poeng.

Alle oppgjørene i GETligaen fordeler viktige poeng, men kampen mot lagene nærmest på tabellen har ofte en ekstra betydning. For hjemmelagets del blir det viktig med poengfangst også for å henge med lagene foran på tabellen. I skrivende stund er det ti poeng opp til tredjeplasserte Storhamar.

Brendan Ellis opplevde forrige kamp mot Vålerenga som frustrerende. – Kampen mot VIF var frustrerende, og vi hadde noen episoder hvor pucken ikke spratt vår vei. Uansett spilte vi ikke bra nok for å vinne, og det er vi ikke fornøyde med. Vi lærte nok uansett en del av den kampen, forteller han.

Søndagens motstander i Kristins Hall beskriver Ellis som en god, fysisk motstander. – De er alltid harde å møte, så vi forventer en tøff kamp. Vi må benytte oss av farten vår slik at de ikke klare å holde følge med vårt tempo, fortsetter backen. På spørsmål om østfoldingene har enkeltspillere han ønsker å trekke frem svarer Ellis at det er flere Sparta-spillere å følge med på. – Det er vanskelig å trekke frem kun en. De har noen gode offensive spillere som har gode ferdigheter og som kan score når som helst. De må vi følge ekstra med på alle sammen.

Etter 34 serierunder ligger Lillehammer IK altså plassert på en fjerdeplass på tabellen. Ellis, som er inne i sin andre sesong i den røde drakten, oppsummerer sesongen på følgende måte: – Jeg synes sesongen så langt kan oppsummeres som god. Vi har hatt noen tøffe skader og det har gått opp og ned, men vi har funnet en måte å jobbe på og beveger oss i riktig retning. Forbedring ønsker vi alltid, og vi har mye karakter i laget. Vi har også noen unggutter som virkelig er på vei opp og frem, hvilket er gledelig.

Etter snart seks måneder sammen som lag begynner spillerne å kjenne hverandre godt, og rutinene i garderoben og i kampforberedelsene har blitt for ritualer å regne. – Vi har så mange rutiner før kamp nå at det blir umulig å nevne dem alle. Hvis våre fans kommer tidlig og følger med på oppvarmingen på isen vil de nok etterhvert se at alt foregår på samme måte hver gang og at alle har sine rutiner. Alt som skjer på isen før kamp skjer i bestemt rekkefølge også, avslutter kanadieren.

Kampstart i Kristins Hall er kl. 17:00. Dersom du ikke har anledning til å komme til hallen kan du som vanlig følge kampen på twitter (@lillehammerik) og på TV2 Sumo.

Kommentarer

Kommentarer