Eidsiva Arena utsmykkes med mediekube!

Foto: Arild Åssveen, Maxiprint Lillehammer

Vi kan avsløre at vi har inngått avtale med BRIGHT som kommer til å levere mediekuben i Eidsiva Arena.

Vi har tatt oss en prat med en av gutta i arrangementsstaben, Aleksander Stalsberg. Planen er at Stalsberg skal sette noen enkle ord på hva vi har gått til anskaffelse av da dette er så mye mer enn en mediekube.

-Vi har gått anskaffelse av en mediekube som skal erstatte den klokken som henger i Eidsiva Arena i dag. Mediekuben skal brukes til å vise kampen live, informasjon, grafikk, konkurranser og skal være med å heve publikumsopplevelsen betraktelig. Kuben som er bestilt er av den store sorten. Sidene er fire meter brede, den er tre og en halv meter høy og når vi da i tillegg har buede hjørner gir det oss en total overflate på kuben på omtrent 77 kvadratmeter (!!). Det er også bestilt LED-bannere (skjermer) som skal henge over hver inngang ut til tribunen, samt to LED-skjermer a 9×1 meter til å bruke på vestsiden. Dette vil da gi oss omtrentlig 107 kvadratmeter (Kube+skjermer) videoflate til kommende sesong. Dermed kan vi garantere at det blir mer show å gå på kamp i «nye» Eidsiva Arena.

Vi i Lillehammer Ishockeyklubb jobber hele tiden – året rundt – for å bli bedre. Arrangementsbiten har lenge vært et adressert problem. Vi har lenge ønsket å gjøre noe med dette, men mye av det vi ville ha forbedret har vært for kostbart. Det at hallnavnet har blitt solgt til Eidsiva har muliggjort ting som vi for få år siden bare kunne drømme om. Stalsberg er overbevist om at dette vil gi oss et løft.

-Bare mediekuben og skjermene i seg selv gir jo ikke automatisk en bedre opplevelse. Innholdet og produksjonen må også være tilstede – på den biten satser vi knallhardt. Selve videoproduksjonen (på kuben) vil produseres med kvalitetsutstyr fra ROSS Video (levert av Danmon), dette er høykvalitetsutstyr som brukes av TV-bransjen i dag, kan Stalsberg fortelle før han gyver løs på noe av det utstyret som følger med – hold dere fast.
– I dette utstyret finner vi en profesjonell bildemikser og grafikksystem, en medieserver, to fjernstyrte kamera for montering i taket, et trådløst reporterkamera og et droppkamera. Dette er bare noe av det vi har mulighet til å bruke.

En engasjert Stalsberg drodler litt rundt hva vi kan bruke dette til og hvilke muligheter det gir.

-Dette vil gi oss muligheter som at vi kan gjennomføre «kiss»-cam, «dance»-cam, overhead av puckkonkurranse, liveintervju i pausene og etter kamp, video fra fojaeen, følge spillerne på is fra garderoben, ny vinkel fra dropp i sonene og mye, mye mer.
Og sånn kunne Stalsberg fortsatt til langt over påske, det har vi ikke tid til –  men som dere skjønner: mulighetene er enorme og potensialet stort.

Stalsberg ønsker å legge til en siste ting om alt utstyret vi har gått til innkjøp av.

-Alle systemene vi nå går til anskaffelse av er modulære. Det betyr helt enkelt at vi kan utvide og utvikle alt videre med tiden. Både løsningen for selve produksjonen og styringssystemet for reklame og informasjon. Vi har også mulighet til å utvide med mer lyseffekter og annen teknikk via vår samarbeidspartner BRIGHT.

Det er noen andre haller i Norge som har mediekube og da er det selvfølgelig interessant å vite hvordan denne kuben står seg mot for andre i Norge.

-Mediekuben som er bestilt til Eidsiva Arena har rent teknisk fire ganger så god oppløsning per kvadratmeter som den på Hamar – som sikkert flere har vært og kikket på.

Mer trengte ikke undertegnede å høre.

Stalsberg har avslutningsvis en oppfordring til alle dere neste sesong.

-Jeg håper at dette gjør at folk gleder seg allerede nå til en ny sesong og har lyst til å dra på kamp i Eidsiva Arena. Vi skal gjøre vårt for å underholde sammen med gutta på isen.

Nå er det bare å glede seg til en ny sesong i Eidsiva Arena hvor dere helt garantert vil merke et løft på veldig mange måter.

Vi gleder oss!

Kommentarer

Kommentarer