NISO AWARDS 2019 – Gi rasisme rødt kort-prisen

Foto: Arild Åssveen, Maxiprint Lillehammer

Introduksjon ved programleder Dag Solheim:

Gi rasisme rødt kort er et samarbeid mellom NISO og Norsk Folkehjelp – der integrering, samhold og bekjempelse av rasisme, mobbing og andre former for forskjellsbehandling er svært sentralt.

Gi rasisme rødt kort-prisen er et samarbeid med LO der man ønsker å sette pris på en person eller organisasjon som har gjort noe ekstra for å skape et enda bedre samfunn.

Til å dele ut Gi rasisme rødt kort-prisen – LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Begrunnelse:

«Årets prisvinner tok selv kontakt med NISO med spørsmål om et samarbeid, og har løpende og aktivt kommet med forslag til nye måter å skape bevisstgjøring rundt kampanjen.

I kraft av å være det mest sentrale idrettslaget i sitt geografiske nærområde har gjennomføringskraften og mulighetene for påvirkning vært stor. Klubben ønsket å ta ansvar i sitt område og fylle et tomrom.

I tillegg til klubbens generelle holdningsskapende arbeid, har prisvinneren gjennom fokus og bevisstgjøring gitt Gi rasisme rødt kort-kampanjen eksponering den ikke tidligere har hatt. Flere av klubbens mest salgbare sponsorplasser har vederlagsfritt blitt stilt til disposisjon for budskapet. I tillegg til lokal arenareklame og effekter har klubbens dommere i yngres avdeling vært utstyrt med egne dommerdrakter med profilering av Gi rasisme rødt kort. Dette har blitt tatt godt imot av spillere, dommere, trenere og publikum – og har hatt en positiv effekt for de unge dommerne på isen.

Eliteseriespillerne har båret en egen Gi rasisme rødt kort-drakt under oppvarming på både hjemme- og bortekamper, og på den måten gitt kampanjen synlighet for hele landets ishockeypublikum i seriespill, sluttspill og NM-finaler.

I tillegg til den løpende og daglige bevisstgjøringen har klubben markert kampanjen sterkt på sin viktigste dag; Hockey Classic – derbyet mot Storhamar. De siste tre årene har 10.000 mennesker denne dagen vært med og gitt Gi rasisme rødt kort i Håkons Hall på Lillehammer.

Prisvinneren mottar prisen for sitt langvarige engasjement og sine allsidige aktiviteter for å sette Gi rasisme rødt kort på dagsorden – lokalt, regionalt og nasjonalt.

Årets prisvinner er Opplands eneste lag på elitenivå:

Lillehammer Ishockeyklubb

Kommentarer

Kommentarer